Πιασε το Φτυαρι : 24να` ναι οι ώρες σου


“The following take place between 9.14 am and 11.47 am the day Jack Bower got his period”

Είναι κάποιες μέρες που απλά δεν σε θέλουν. Ζητάς το Maxim από το περίπτερο και σου δίνουν Το Παιδί Μου Και Εγώ. Παραγγέλνεις πολλά βαρύ και όχι και σου φέρνουν freddochino φράουλα. Πας να πάρεις τον κολλητό σου τον Νίκο για να κανονίσεις βραδιά Champions League και παίρνεις κατά λάθος την πρώην σου Νίκη που είδες και έπαθες να ξεφορτωθείς. Σε καλεί το πιο καυτό κορίτσι του γραφείου στο σπίτι της για να κοιτάξετε τα τιμολόγια και θυμάσαι πως έχεις να κάνεις μπάνιο από τον τελικό της Πορτογαλίας και πως επιπρόσθετα φοράς το σκισμένο μποξεράκι με τον Γκούφυ που σου έκανε κάποτε δώρο η αδερφή σου για πλάκα. Και εκεί που όλα μοιάζουν μαύρα και πιστεύεις πως ο Καριωτάκης είχε τελικά και κάποια δίκια, σκέφτεσαι «υπάρχουν και χειρότερα». Και φυσικά εννοείς τον Jack Bower…

Αν διαβάζετε στα νέα της Άλκηστης κάτι παραπάνω από αυτά που αφορούν στην Jessica Alba, θα ξέρετε ίσως ότι οι σεναριογράφοι της Αμερικής κάνουν απεργία. Και πώς να μην κάνουν δηλαδή όταν ο Jack έχει περάσει σε 7 μέρες-σαιζόν περισσότερα από τον Οδυσσέα σε είκοσι χρόνια. Τον συμπαθή λοιπόν μυστικό πράκτορα τον έχει φτύσει ο θεός (και ο σεναριογράφος αν προτιμάτε) γιατί έχει υποφέρει τα πάνδεινα : έχει χτυπηθεί, βασανιστεί, πυροβοληθεί, προδοθεί, εθιστεί στα ναρκωτικά, πέσει από αεροπλάνα, πέσει από τα σύννεφα, πεθάνει (!), ξαναζήσει, κυνηγήσει την άμυαλη κόρη του (φυσικά την συγκεκριμένη θα την κυνηγούσε ο οποιοσδήποτε), κοιμηθεί με ελάχιστες από τις γυναίκες του cast και τραβήξει εν γένει του λιναριού τα πάθη. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσετε πως ποτέ δεν έχει χρόνο για να ολοκληρώσει κάτι, πέρα από τον προφανή σεξουαλικό συνειρμό, θα σας έρθει και η εξής απορία: πως καταφέρνει να κάνει όλα τα παραπάνω, και όμως παρόλα αυτά συνεχίζει; Οι περισσότεροι από εμάς στην πρώτη κλειδωμένη πόρτα, ή στην πρώτη αναζήτηση δικτύου από το κινητό θα είχαμε πει «ε δεν πάνε στο διάολο και οι παλιοτρομοκράτες. Εγώ παραιτούμαι.». Αυτός όμως όοοοχι, εκεί απτόητος να συνεχίζει να ζορίζεται και να σώζει τον κόσμο μόνος του. Το μόνο που δεν του έχει συμβεί ακόμα είναι να έχει καθυστέρηση, αν και φοβάμαι πως την έχει γλυτώσει καθώς (και κατά την προσφιλή του φράση) «There is no time”!

“Όλα τα παιδάκια προσεύχονται στον Θεό. Ο Θεός προσεύχεται στον Jack Bower.” – Κατά Ιωάννη, κεφάλαιο 2, παράγραφος 5.

Όταν όμως ο καλός μας Jack έχει τραβήξει τόσα και παρόλα αυτά συνεχίζει, τι μπορούμε πλέον να περιμένουμε από αυτόν; Να πετάξει; Να τηλεμεταφερθεί; Να περπατήσει πάνω στο νερό.; Να επανενώσει τους Guns N Roses ; Ότι λοιπόν και να περιμένει κάποιος από τον Jack, αυτός θα τον εκπλήξει γιατί είναι σκληρό αρσενικό και δεν σκαμπάζει από τρομοκράτες, διπλούς πράκτορες, όπλα, ναρκωτικά, γραφειοκρατία και δυσκοιλιότητα. Καταφέρνει πάντα να ξεπεράσει όοοοοοολα αυτά και μάλιστα με περισσή άνεση: σε κάθε σκηνή τον βλέπεις ξανανιωμένο, παρότι ποτέ δεν τον βλέπουμε να τρώει, να ξεκουράζεται, να ηρεμεί, να λύνει ένα sudoku ρε αδερφέ… Πάντα στην τρεχάλα σαν τον Βέγγο. Ακούραστος… Ε με αυτά και με τα άλλα, δεν θέλει και πολύ ο σεναριογράφος, τον βασάνισε, τον ξαναβασάνισε, είδε πως δεν ξεμπλέκει με τίποτα από αυτόν και κατέβηκε σε απεργία….

Γιατί έτσι είναι ο Jack φίλε αναγνώστη, πιο ανθεκτικός και από τους λεκέδες στη Βιλλαρίμπα. Αν τον παρακολουθείς κάνε και μια προσευχή για πάρτη του, γιατί βλέπω σε κανένα επόμενο επεισόδιο να τον κόβουν φέτες και να τον ξανακολλάνε με blue tag για να σώσει τον κόσμο από τους εξωγήινους και τους παρκαδόρους της Παραλιακής. Αν τον βαρέθηκες (όπως εγώ, γιατί και η γκαντεμιά έχει τα όριά της, ούτε ο Donald τόσο άτυχος) έχε τον στην καρδιά σου ως ένα τελευταίο αποκούμπι, εκείνες τις μέρες που όλα μοιάζουν στραβά… (από cine.gr)

Advertisements

2 Comments»

  donkitony86 wrote @

JackBauer forever!!!!!

  rulebeyondmen wrote @

ntax re kalo to 24 akoma kai to 6 season


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: